Raadslid

Eda Bay

Eda Bay

Over Eda Bay

 

Geboren op 15-11-1992. Ik studeer internationale handel en ben een jonge ondernemer: nog niet zo lang geleden ben een kledingmerk begonnen met 3 anderen. Daarnaast ben ik een geboren organisator; ik vind het geweldig om evenementen op te zetten. Naast mijn studie en werk doe ik vrijwilligers werk in het jongerencentrum van Hoogezand. Ik organiseer leerzame projecten en heb geleerd om situaties vanuit verschillend perspectief te bekijken. In Jimmy’s Groningen (een jongerencentrum vanuit het MJD) ben ik ook vaak te vinden.

Mijn in interesse in politiek is er altijd geweest, ik ben opgevoed met de PVDA. Ongeveer een jaar geleden ben ik naar een raadsvergadering geweest en vanaf dat moment ben ik mij weer actief gaan bezig houden met politiek. In het voorjaar van 2013 ben ik naar het debat in van de afdeling van de PvdA over jeugdwerkloosheid geweest. Ik zat in het forum en ben daarna weer helemaal terug in de PVDA gerold. Het vertrouwen van burgers moet je verdienen; ik wil de hun standpunten leren kennen en ze het gevoel geven dat er echt naar hen geluisterd wordt. Mijn hart ligt vooral bij jongeren, omdat ik dit mooiste fase van iemands leven vind. Elke jongere moet je op een andere manier benaderen, wat ik een uitdaging vind.

 

Ik ben jong en gemotiveerd, heb ambitie en ben doelgericht. Als ik iets voor elkaar wil krijgen, dan ga ik ervoor; tegenslagen motiveren mij om nieuwe manieren te proberen. Mijn motto is, wanneer je de handen in elkaar slaat, kom je overal uit.