Raadslid

Henk Flederus

Henk Flederus

Over Henk Flederus

Ik ben 51 jaar, vader van 4 kinderen (23, 22, 19 en 17 jaar), getrouwd met Anita Garcia, sales manager bij Brink Industrial en vicevoorzitter bij de voetbalvereniging Kwiek in Hoogezand.

Op mijn 17e ben ik gaan werken. Via een herenkledingwinkel, militaire dienst en 1,5 jaar werkloosheid ben ik terecht gekomen bij Brink Luchtverwarming. Daar heb ik 22 jaar gewerkt. Bijna elke drie jaar heb ik daar een andere functie gehad. Mijn eerste functie was orderpicker en mijn laatste functie was hoofd productie. Nu werk ik bij Brink Industrial (heeft niets met die andere Brink te maken) als sales manager.

Ik kom uit een links nest en Joop den Uyl is voor mij de verpersoonlijking van de sociaal democratie. Vanaf de 1e keer dat ik mocht stemmen heb ik gestemd op de PvdA.  Bijna mijn hele leven heb ik in De Wijk gewoond. Bij de lokale voetbalclub Wacker ben ik jaren vrijwilliger geweest. Vanaf mijn 18e heb ik daar allerlei rollen vervuld. Van jeugdleider, jeugdtrainer, jeugdbestuurslid, secretaris tot voorzitter.

In 2006 heb ik namens de PvdA in de gemeenteraad van De Wolden gezeten. Helaas kwam daar na bijna 3 jaar een eind aan, doordat ik i.v.m. een scheiding in Hoogezand ging wonen. Deze raadsperiode was echter wel een geweldige ervaring.

Mijn drive om de lokale politiek in te gaan komt voort uit mijn wil om bij te dragen aan een leefbare en rechtvaardige samenleving. Participeren in plaats van consumeren is daarbij mijn motto. Voor onze gemeente en regio zie ik goede kansen. Almere en Eindhoven zijn daarbij voor mij de voorbeelden. Wij hebben de mensen, nu banen nog! Daarom wil ik mij de komende jaren inzetten voor werkgelegenheid in onze regio. Daarnaast mag men van mij verwachten dat ik me vol inzet voor een rechtvaardige samenleving.

Mijn persoonlijkheid kenmerkt zich als starter en bouwer. Ik ben geen academicus, maar sta zeker mijn mannetje in elk gezelschap. Zie geen problemen, maar uitdagingen en kansen.